ARTICLES D'INTERÉS


ENTREVISTA


“Els joves s’estan acostumant a roba d’un sol ús”

Com que no hi ha dades més properes, Elena Salcedo, especialista en moda sostenible i professora de màrqueting de l'IED (Institut Europeu de Disseny), posa números al consum massiu de roba amb les xifres del Regne Unit. Considera que és un fet "alarmant" que un adolescent porti una peça de vestir cinc vegades de mitjana. Com a reacció a la fast fashion (moda barata de consum ràpid), creix una altra manera de fer moda, que porta l’etiqueta de moda sostenible, encara que Salcedo prefereix parlar de moda més sostenible. De tot aquest moviment, en parla al seu llibre Moda ética para un futuro sostenible (Gustavo Gili)

 http://cat.elpais.com/cat/2014/11/18/estilo/1416314156_091754.html


NOTÍCIA



PROYECTO DE LA ASOCIACIÓN ROBA AMIGA


Camisas con dos vidas


La mayor planta de reciclaje textil de España trata 3.000 toneladas anuales


El 70% de los trabajadores proceden de servicios sociales municipales

A las tres categorías textiles -crema, reutilizable para exportación y reciclable- es posible encontrarles una salida. Y a eso es lo que se dedica la mayor y más avanzada planta de reciclaje textil del sur de Europa. La acaba de inaugurar en un polígono de Sant Esteve Sesrovires, en el Baix Llobregat, la empresa de inserción Roba Amiga, impulsada por tres asociaciones sin ánimo de lucro.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/camisas-con-dos-vidas-3595636 

 

 RECURSOS

Criteris per un consum conscient de roba (Campanya Roba Neta)

 Com a consumidors i consumidores tenim el poder de decidir què volem comprar i on volem comprar-ho. Quan parlem del sector de la moda, malauradament, patim una limitació progressiva de la oferta. Les grans empreses posen al mercat la roba que s’ha de dur i les opcions es concentren en unes poques marques a les que arribem per cada cop menys distribuïdors. Aquesta concentració i control del sector dificulten que puguem triar, amb total llibertat, la roba que volem comprar i les botigues on fer la compra.

http://robaneta.wordpress.com/recursos/criteris-per-un-consum-conscient-de-roba/ 

 

 




No hay comentarios:

Publicar un comentario